Voetbalweekend: NSV wint derby van Zevenhoven, SV Nieuwkoop pakt uit

GEMEENTE NIEUWKOOP - NSV'46 heeft de gemeentederby van SV Zevenhoven gewonnen. In Zevenhoven werd het 1-3 voor de ploeg van Dennis Thijssen.

SV Nieuwkoop won thuis zeer eenvoudig van PVCV. TAVV bezit één klasse lager na een nieuwe nederlaag de laatste plaats. Ook Nicolaas Boys en Sportief wisten niet te winnen. Altior versloeg SJZ. Al kwam de winnende goal pas in de blessuretijd.

Uitslagen en statistieken

4e Klasse A | SV Zevenhoven - NSV'46: 1-3

Vlak voor rust is het Florencio Faneyte die NSV op voorspong zet in de derby. Na een mooie actie verschalkt hij de doelman van de thuisploeg.

Faneyte verdubbelt in het tweede bedrijf de voorsprong door zijn tweede goal te maken. Via een strafschop van Robin van Koert komt de 0-3 op het scorebord. Justin Kragtwijk redt namens Zevenhoven de eer: hij bepaalt de eindstand op 1-3.

Scoreverloop: 0-1 Florencio Faneyte, 0-2 Florencio Faneyte, 0-3 Robin van Koert, 1-3 Justin Kragtwijk

2e Klasse B | SV Nieuwkoop - PVCV: 5-0

De wedstrijd is een half uur oud als Tjerk Huis op fraaie wijze de openingsgoal maakt.

In de tweede helft loopt Nieuwkoop via Niels van Rijn, Robin Voorend en Richard Voorend (twee keer) uit naar 5-0. Hierdoor bezit Nieuwkoop de derde plaats in de 2e Klasse B.

Scoreverloop: 1-0 Tjerk Huis, 2-0 Niels van Rijn, 3-0 Robin Voorend, 4-0 Richard Voorend, 5-0 Richard Voorend

3e Klasse E | ASC - TAVV: 1-0

Het enige doelpunt van deze wedstrijd valt na iets meer dan twintig minuten. De thuisploeg uit Oegstgeest bezorgt TAVV alweer de derde nederlaag van het seizoen, waardoor de equipe van Ludo Pistorius de rode lantaarn in bezit heeft.

Scoreverloop: 1-0

4e Klasse A | SJZ - Altior: 2-4

Luuk den Haan zet de bezoekers al binnen vijf minuten op voorsprong. Na zo'n 20 minuten spelen komt SJZ op gelijke hoogte. Tom van der Weijden zorgt er daarna vanaf de stip voor dat Altior met een voorsprong aan de thee gaat.

Na de rust komt SJZ opnieuw langszij. Rick Keizer maakte in de 91ste minuut de 2-3 namens Altior. Sem van den Berg maakte daarna aan alle onzekerheid een einde door de 2-4 te maken.

Scoreverloop: 0-1 Luuk den Haan, 1-1, 1-2 Tom van der Weijden, 2-2, 2-3  Rick Keizer, 2-4 Sem van den Berg

4e Klasse A | Nicolaas Boys - Roodenburg: 0-1

In Nieuwveen vallen er geen doelpunten in de eerste helft. Roodenburg komt het dichtst bij de openingsgoal met een schot op de lat.

Na een uur spelen moeten de bezoekers door met 10 man na een rode kaart. Dat helpt Nicolaas Boys echter niet: met de laatste actie van de wedstrijd komt Roodenburg uit een corner op voorsprong waardoor de punten mee terug gaan naar Leiden.

Scoreverloop: 0-1

5e klasse B | Sportief - VV Linschoten: 0-6

Op eigen veld heeft Sportief niks in te brengen tegen de bezoekers uit Linschoten. Bij rust staat het al 0-4.

In de tweede helft scoort Linschoten er nog twee, waarmee een 0-6 eindstand op het scorebord prijkt. Sportief staat hierdoor op een negende plaats met vier punten uit evenveel wedstrijden.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 0-3, 0-4, 0-5, 0-6