Voetbalweekend: Eerste zege voor TAVV, Zevenhoven in de problemen

Nick Straver Foto: Leidenamateurvoetbal

GEMEENTE NIEUWKOOP - TAVV heeft voor het eerst dit seizoen weten te winnen. In Ter Aar won de ploeg van Ludo Pistorius met 3-2 van DoCoS. SV Nieuwkoop speelde doelpuntloos gelijk tegen Elinkwijk.

In de 4e Klasse A behoudt Altior de koppositie na een gelijkspel tegen Blauw-Zwart. Nicolaas Boys staat door een overwinning op Lugdunum nog maar één punt achter de ploeg uit Langeraar.

NSV'46 speelt gelijk tegen SEV. Voor SV Zevenhoven lijkt het een zwaar jaar te worden: op bezoek bij LSVV 70 wordt verloren waardoor de ploeg van Danny Ter Hoeve terug te vinden is op de twaalfde plaats.

Uitslagen en statistieken

2e Klasse B | SV Nieuwkoop - Elinkwijk: 0-0

De beste kansen zijn in de eerste helft voor de bezoekers. Keeper Thomas Boekestein brengt een aantal keer goed redding op de inzetten van Elinkwijk.

In de tweede helft komt Nieuwkoop beter in de wedstrijd. Gescoord wordt er echter niet en dus eindigt het duel in een 0-0 gelijke stand.

Scoreverloop: -

3e Klasse E | TAVV - DoCoS: 3-2

De bezoekers beginnen brutaal in Ter Aar en scoren dan ook als eerste. De ploegen zoeken dus met een 0-1 ruststand de kleedkamer op.

In de eerste aanval na rust brengt Nick Straver TAVV weer naast DoCoS. Zine-Edine el Mariami zet de thuisploeg daarna zelfs op voorsprong.

DoCoS komt kort daarna weer langszij. Nick Straver zorgt met zijn tweede goal ervoor dat de volle buit in Ter Aar blijft.

Scoreverloop: 0-1, 1-1 Nick Straver, 2-1 Zine-Edine el Mariami, 2-2. 3-2 Nick Straver

4e Klasse A | Blauw-Zwart - Altior: 2-2

Al vroeg in de wedstrijd kijkt Altior tegen een 2-0 achterstand aan. Tim Heikoop zorgt vlak voor rust voor de aansluitingstreffer.

Na de thee komen de bezoekers meer tot kansen. De gelijkmaker komt vlak voor tijd van Bram Hartveld, die een punt redt voor Altior.

Scoreverloop: 1-0, 2-0, 2-1 Tim Heikoop, 2-2 Bram Hartveld

4e Klasse A | Nicolaas Boys - Lugdunum: 3-1

In Nieuwveen opent Fabio dos Santos de score. Even later maakt hij zijn tweede goal van de middag, nadat Lugdumum in de tussentijd op gelijke hoogste was gekomen. Sven Hoogervorst bepaalt voor rust de eindstand op 3-1

Door deze overwinning staat Nicolaas Boys op de vierde plaats. Eén punt achter koploper Altior.

Scoreverloop; 1-0 Fabio dos Santos, 1-1, 2-1 Fabio dos Santos, 3-1 Sven Hoogervorst

4e Klasse A | NSV'46 - SEV: 2-2

Op eigen veld raakt NSV in de eerste helft twee keer het aluminium. De bezoekers maken hun spaarzame kansen af waardoor het in de rust 0-2 staat.

In het tweede bedrijf recht NSV de rug. Menno de Jong brengt de thuisploeg terug in de wedstrijd met een fraai doelpunt. Kamiel Disseldorp zet beide ploegen daarna weer op gelijke hoogte nadat hij een vrije trap doeltreffend verlengd. Verder wordt er in Noorden niet meer gescoord.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 2-1 Menno de Jong, 2-2 Kamiel Disseldorp

4e Klasse A | LSVV 70 - SV Zevenhoven: 3-1

Al vroeg in de wedstrijd komt de thuisploeg op voorsprong. Falco de Lange brengt nog in de eerste helft beide ploegen in evenwicht.

Ex-prof Erik Falkenburg zet LSVV daarna voor de tweede keer op voorsprong. In blessuretijd wordt het ook nog 3-1. Zevenhoven heeft nu nog maar twee ploegen onder zich staan op de ranglijst.

Scoreverloop: 1-0, 1-1 Falco de Lange, 2-1, 3-1

VV Sportief kwam afgelopen weekend niet in actie.