Voetbalweekend: Zes van de zeven clubs bekeren door, Sportief ligt er uit

GEMEENTE NIEUWKOOP - De poulewedstrijden in de districtsbeker zitten er op. Afgezien van Sportief eindigde elke club uit de gemeente bovenaan in hun poule en kunnen zij zich opmaken voor de volgende ronde.

SV Nieuwkoop bekerde door na een sensationele comeback op eigen veld tegen eersteklasser Valken '68. Daarnaast kunnen TAVV, NSV '46, Nicolaas Boys, SV Zevenhoven en Altior tevreden terugkijken op afgelopen weekend.

Sportief verloor de eerste twee wedstrijden en ook tegen RVC '33 lukte het de ploeg van Jan Wouters niet om te winnen.

Uitslagen en statistieken

Groep 1-13 | SV Nieuwkoop - Valken'68: 3-2

Valken '68 begon duidelijk beter aan het duel op Sportpark de Dulen. Toch was het SV Nieuwkoop dat met een voorsprong aan de thee ging: Dave Verhage kopte de bal vlak voor rust snoeihard tegen de touwen.

Na zo'n 70 minuten kwam Valken langszij en nam daarna zelfs de leiding in de wedstrijd door een penalty.

Nieuwkoop liet het er niet bij zitten en vlak voor tijd zette Robin Voorend de 2-2 op het scorebord. Richard Voorend tekende in extremis uiteindelijk voor de 3-2 waardoor Nieuwkoop ongeslagen doorgaat als groepswinnaar.

Scoreverloop: 1-0 Dave Verhage, 1-1, 1-2, 2-2 Robin Voorend, 3-2 Richard Voorend

Groep 2-06 | TAVV - GDA: 4-2

Ook TAVV is door in de beker. Op eigen veld werd met 4-2 gewonnen van GDA. Voor de rust vielen er al vier doelpunten, evenveel aan elke kant.

In de tweede helft slaagde de club uit Ter Aar erin om afstand te nemen van GDA. Vlak na rust was het raak en in de slotfase besliste Youri Bakker de wedstrijd.

Scoreverloop: 0-1. 1-1 Eric van der Hout, 1-2, 2-2 Eric van der Hout, 3-2 Jan Verzaal, 4-2 Youri Bakker

Groep 3-07 | NSV'46 - SPV '81: 7-0

SPV '81 werd in Noorden vernederd door NSV'46. De thuisploeg bleef hierdoor Alphen voor in de poule en is dus ook door naar de volgende ronde. In het tweede bedrijf scoorde NSV zes keer.

Scoreverloop: 1-0 Perry Lok, 2-0 Robin van Koert, 3-0 Sebastiaan van der Voorn, 4-0 Menno de Jong, 5-0 Ayoub El Fattahi, 6-0 Robin van Koert, 7-0 Robin van Koert

Groep 3-08 | S.V. Kickers '69 - Nicolaas Boys: 0-5

Nicolaas Boys won met 0-5 op bezoek in Leimuiden. Per Burmanje opende de score na 20 minuten spelen. Jordy van Eijk en Rocco Uyttewaal zorgden ervoor dat de ploeg uit Nieuwveen comfortabel de kleedkamer opzocht.

Vlak na rust scoorde Sven Hoogervoorst. De eindstand werd bepaald door een eigen doelpunt van Kickers, waadoor Nicolaas Boys eenvoudig de volgende ronde bereikt.

Scoreverloop: 0-1 Per Burmanje, 0-2 Jordy van Eijk, 0-3 Rocco Uyttewaal, 4-0 Sven Hoogervoorst, 5-0 eigen doelpunt

Groep 3-15 | Kamerik - SV Zevenhoven: 0-2

Zevenhoven had een relatief makkelijke middag op bezoek bij Kamerik. De ploeg van Raymond Noordam won alle wedstrijden en is hierdoor groepswinnaar.

Scoreverloop: 0-1, 0-2

Groep 3-25 | Altior - MMO: 4-0

Altior had geen kind aan MMO en zorgt ervoor dat zes van de zeven clubs uit de gemeente Nieuwkoop door zijn naar de volgende ronde. De doelpunten werden eerlijk over beide helften verdeeld. Voor rust scoorden Tom van der Weijden en Tim Heijkoop. Na de thee zorgden Luuk den Haan en Ed van der Weijden voor de 4-0 eindstand.

Scoreverloop: 1-0 Tom van der Weijden, 2-0 Tim Heijkoop, 3-0 Luuk den Haan, 4-0 Ed van der Weijden

Groep 3-25 | Sportief - RVC '33: 0-4

Sportief verloor ook de derde bekerwedstrijd. RVC '33 was met 0-4 te sterk.

De ploeg van Jan Wouters hield het lang vol maar kwam na een uur spelen tóch op achterstand. Daarna liet spits Jorg van der Laan een grote kans liggen op de gelijkmaker, zijn inzet belandde op de paal.

De bezoekers uit Reeuwijk scoorden daarna vlak voor tijd drie keer.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 0-3, 0-4