Voetbalweekend: Nicolaas Boys wint derby, TAVV en Altior winnen ook

GEMEENTE NIEUWKOOP - De burenruzie tussen SV Zevenhoven en Nicolaas Boys is gewonnen door de ploeg uit Nieuwveen. Nicolaas Boys was met 0-2 te sterk.

Verder liepen ook TAVV en Altior als winnaar van het veld. SV Nieuwkoop kon geen vuist maken tegen Legmeervolgels. Ook sportief wist niet te winnen.

Uitslagen en statistieken

4e Klasse A | SV Zevenhoven - Nicolaas Boys: 0-2

Nicolaas Boys heeft de gewonnen openingswedstrijd een goed vervolg gegeven. In de derby tegen Zevenhoven werd redelijk eenvoudig de overwinning opgehaald.

Mike van der Aar zette de ploeg van René Ras in de eerste helft op voorsprong. Hij kreeg de bal op een presenteerplaatje van zijn teamgenoot Peter Burgmeijer en kon de bal zo in een leeg doel schuiven.

Na een uur spelen verdubbelde Fabio dos Santos de voorsprong voor de Boys. Zevenhoven werd daarna niet echt meer gevaarlijk. Hierdoor werd het een groen-zwart feestje aan de Stationsweg.

Scoreverloop: 0-1 Mike van der Aar, 0-2 Fabio dos Santos

2e Klasse B | SV Nieuwkoop - Legmeervogels: 0-3

SV Nieuwkoop wist in eigen huis niet te winnen van Legmeervogels.

Al na 10 minuten ging de bal op de stip na een overtreding van Mike Boelee. De strafschop ging er in en dus keek Nieuwkoop al vroeg tegen een achterstand aan. Enkele minuten later scoorden de bezoekers opnieuw, ditmaal uit een hoekschop.

In de tweede helft kwam Nieuwkoop iets beter in de wedstrijd. Toch was het Legmeervogels die opnieuw scoorde: 0-3. Dat was tevens de eindstand.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 0-3

3e Klasse E | VV Haastrecht - TAVV: 1-1

TAVV heeft het eerste punt van het seizoen binnen. In Haastrecht kwam de ploeg van Ludo Pistorius pas laat langszij.

Haastrecht kwam in de eerste helft op voorsprong door een rake kopbal uit een corner. In de tweede helft drong TAVV meer aan. In de allerlaatste minuut van de extra tijd zorgde een eigen doelpunt van een Haastrecht-speler voor de gelijkmaker.

Scoreverloop: 1-0, 1-1 eigen doelpunt

4e klasse A | Lugdunum - Altior: 2-3

In Leiden behield Altior de koppositie in de 4e Klasse A. Een rode kaart voor de thuisploeg zorgde voor de ommekeer.

Beide teams gingen aan de thee toen een 1-1 gelijke stand op het scorebord prijkte. Sam van der Meer maakte de Ter Aarse treffer.

Na de rust kwam Lugdunum op voorsprong. Zo'n 20 minuten voor tijd werd een speler van de thuisploeg met een rode kaart richting de douche gestuurd. Altior kreeg hierdoor het overwicht en dat betaalde zich al snel uit doordat Tom van der Weijden vanaf de stip de gelijkmaker binnenschoot. Stan Janssen zorgde vlak voor tijd voor de winnende treffer.

Scoreverloop: 1-0, 1-1 Sam van der Meer, 2-1, 2-2 Tom van der Weijden, 2-3 Stan Janssen

5e Klasse B | Sportief - Moordrecht: 1-2

In Noorden wist Sportief niet te winnen van Moordrecht.

Na amper vijf minuten kwamen de bezoekers op voorsprong door een eigen doelpunt. Vlak voor rust werd de voorsprong uitgebouwd naar 0-2.

Jorg van der Laan zorgde vlak voor tijd voor de aansluitingstreffer. Maar verder kwam de ploeg van Jan Wouters niet.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 1-2 Jorg van der Laan

NSV '46 komt dinsdag in actie. De ploeg uit Noorden gaat dan op bezoek bij LSVV 70.