Voetbalweekend: geslaagde dag voor Nieuwkoopse clubs, alleen TAVV verliest

GEMEENTE NIEUWKOOP - Het was een geslaagd voetbalweekend voor de clubs uit de gemeente Nieuwkoop. Zes van de zeven clubs gingen er met de overwinning vandoor. Alleen TAVV wist niet te winnen.

SV Nieuwkoop won door een late goal van CSW. Altior blijft koploper in de 4 Klasse A na een klinkende 4-1 overwinning.

Daarnaast wonnen SV Zevenhoven en Sportief voor het eerst tijdens deze competitie. Nicolaas Boys versloeg SEV en NSV '46 won thuis van Sporting leiden.

Uitslagen en statistieken

2e Klasse B | CSW - SV Nieuwkoop: 0-1

Al vroeg in de wedstrijd dacht Boy Vork de bezoekers op voorsprong te hebben gezet. Zijn treffer werd echter afgekeurd wegens buitenspel.

Net als voor rust waren de kansen schaars in het tweede bedrijf. In de vierde minuut van de extra tijd was het Robin Voorend die twee verdedigers uitspeelde en de bal vanaf de rand van het strafschopgebied binnen schoot. Zo kon Nieuwkoop toch nog de drie punten bijschrijven.

Scoreverloop: 0-1 Robin Voorend.

3e Klasse E | TAVV - Groeneweg: 0-3

In de eerste helft wisten de bezoekers twee keer het net te vinden. Trainer Ludo Pistorius wisselde er in de rust flink op los.

Daardoor kwam TAVV iets beter in de wedstrijd maar kwam het niet tot scoren. Uiteindelijk liep Groeneweg uit tot een 0-3 eindstand.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 0-3.

4e Klasse A | Altior - Stompwijk'92: 4-1

Altior profiteerde in de eerste helft optimaal van twee fouten van de tegenstander. Met een marge van twee doelpunten kon de ploeg uit Ter Aar Langeraar terugkijken op een prima eerste helft.

Met nog een halfuur te gaan scoorde Stompwijk de aansluitingstreffer. Via Luuk den Haan en Tim Heikoop won Altior uiteindelijk met 4-1, en gaat de ploeg van Hein van Heek aan kop in de 4e Klasse A.

Scoreverloop: 1-0 Luuk den Haan, 2-0 Rick Keijzer, 2-1, 3-1 Luuk den Haan, 4-1 Tim Heikoop.

4e Klasse A | Nicolaas Boys - SEV: 2-1

Nicolaas Boys bezet de derde plaats in de de 4e Klasse A. Ook de derde wedstrijd werd winnend afgesloten. Na iets meer dan tien minuten spelen scoorde Ainsley van der List de openingstreffer.

Fabio Rodrigues dos Santos verdubbelde de voorsprong voor Nicolaas Boys. Vlak voor tijd deed SEV iets terug maar de overwinning kwam voor de thuiploeg niet echt meer in gevaar. Wél mistte Luke van Veen in de extra tijd een strafschop.

Scoreverloop 1-0 Ainsley van der List, 2-0 Fabio Rodrigues dos Santos, 2-1.

4e Klasse A | SV Warmunda - SV Zevenhoven: 0-2

Falco de Lange was de gevierde man bij Zevenhoven. Hij scoorde vanaf de strafschopstip en met het hoofd waardoor de eindstand bij de rust al bereikt was.

Deze overwinning betekent de eerste driepunter voor de ploeg van Danny ter Hoeve.

Scoreverloop: 0-1 Falco de Lange, 0-2 Falco de Lange.

4e Klasse A | NSV'46 - Sporting Leiden: 4-0

Na een klein halfuur nam NSV in eigen huis de voorsprong door een kopbal van Cas van der Hoorn. Kamiel Disseldorp maakte de tweede goal voor de Noordenaren.

Robin van Koert zorgde met een rake penalty voor de 3-0. Menno de Jong bepaalde de eindstand uiteindelijk op 4-0, overigens wederom via een strafschop.

Scoreverloop: 1-0 Cas van der Hoorn, 2-0 Kamiel Disseldorp, 3-0 Robin van koert, 4-0 Menno de Jong.

5e Klasse B | ASW - Sportief: 0-2

In de eerste helft gebeurde er vrij weinig op het tweede veld van ASW. Justin Verkerk zette Sportief vroeg in de tweede helft op voorsprong. Verkerk zorgde kort daarna ook voor de 0-2. hierdoor vertrok Sportief, voor het eerst dit seizoen, met de drie punten in de tas uit Waddinxveen.

Scoreverloop: 0-1 Justin Verkerk, 0-2 Justin Verkerk.