Voetbalweekend: Altior verslaat Sportief in gemeentederby

Foto: Altior

GEMEENTE NIEUWKOOP - De tweede ronde van de poulefase in de districtsbeker is achter de rug. Altior vernederde Sportief met 5-0 in de gemeentederby.

SV Nieuwkoop deelde de punten met Westlandia. Verder stapten, op Nieuwkoop en Sportief na, alle clubs uit de gemeente als winnaar van het veld. 

Uitslagen en statistieken

Groep 1-13 | SV Nieuwkoop - Westlandia: 1-1

Na een halfuur spelen keek de ploeg van Arjan van der Laan tegen een 0-1 achterstand aan. Vlak na rust werd Thomas van der Putten van Westlandia met rood naar de kleedmaker gestuurd. 

In de slotfase kwam Nieuwkoop alsnog langszij; aanvoerder Joris Verweij kopte de bal uit een corner hard tegen de touwen. Daarna liet Levi Simmerman de kans liggen op de overwinning, want zijn schot spatte uiteen op de lat.

Scoreverloop: 0-1, 1-1 Joris Verweij

Groep 2-06 | TAVV - Den Bommel: 4-1

TAVV heeft goede zaken gedaan. In eigen huis werd met 4-1 gewonnen van Den Bommel. Bij een gelijkspel volgende week is de ploeg van Ludo Pistorius door naar de volgende ronde. Leon de Lange en Mike Keijzer scoorden beiden twee keer.

Scoreverloop: 1-0 Mike Keijzer, 2-0 Leon de Lange, 3-0 Mike Keijzer, 3-1, 4-1 Leon de Lange

Groep 3-07 | NSV'46 -  Alphen: 5-2

Een makkelijke middag voor NSV; Alphen werd in Noorden gemakkelijk met 5-2 van de mat getikt. 

Scoreverloop: 1-0, 2-0, 3-0, 3-1, 4-1, 4-2, 5-2

Groep 3-08 | Nicolaas Boys - Rohda '76: 1-0

Nicolaas Boys heeft een uitstekende uitgangspositie bewerkstelligd tegen Rohda '76. Tom Hoogervorst maakte het enige doelpunt. Na de wedstrijd was het een groot feest; de club bestaat namelijk 90 jaar. Nicolaas Boys gaat aan kop in de poule en kan volgende week de knock-out fase bereiken.

Scoreverloop: 1-0 Tom Hoogervorst

Groep 3-15 | VEP - SV Zevenhoven: 0-3

Op het tweede veld van VEP won Zevenhoven gemakkelijk van de ploeg uit Woerden. Het werd 0-3 voor de ploeg van Danny Ter Hoeve.

Groep 3-25 | Altior - Sportief; 5-0

Sportief was een makkelijke prooi voor Altior. In Ter Aar werd het maar liefst 5-0 voor de thuisploeg.

Lees ook: Voetbalweekend: Nieuwkoop en Zevenhoven winnen eerste bekerwedstrijd