Verkeersproblemen dreigen in en rond Nieuwveen door vele werkzaamheden

Foto: Studio Nieuwkoop

NIEUWVEEN - In Nieuwveen staan vanaf komende maandag een aantal werkzaamheden gepland. De gemeente én de provincie Zuid-Holland voeren werkzaamheden uit aan verschillende wegen.

Om te beginnen is het gedeelte vanaf de Oude Nieuwveenseweg 75 tot de kruising met de Hazeweg dicht vanwege voorbereidende werkzaamheden. Dit duurt tot en met 25 augustus. De Oude Nieuwveenseweg krijgt namelijk een nieuwe asfaltlaag.

Op 26 augustus is de gehele Oude Nieuweveenseweg dicht. Dat blijft zo tot 2 september vanaf de kruising met de Oostkanaalweg tot huisnummer 75. Hierna is de weg tijdelijk open voor bewoners. Op 5 en 6 september is de weg afgesloten in beide richtingen wegens het asfalteren en het aanbrengen van wegmarkeringen.

Nieuwe inrichting en scheuren in riolering

De gemeente laat ook werkzaamheden uitvoeren aan de A.H. Kooistrastraat. Deze was al afgesloten van 12 tot 18 augustus wegens voorbereidende werkzaamheden. De straat is nu tijdelijk open voor bewoners. van 4 tot en met 6 september is deze weer afgesloten vanwege asfalteringwerkzaamheden.

De reden voor de werkzaamheden aan de Oude Nieuwveense weg en de A.H. Kooistrastraat, is dat deze volgens de gemeente Nieuwkoop toe zijn aan groot onderhoud. De wegen worden ingericht als 30 kilometer per uur-wegen. Ook heeft de gemeente scheuren in de riolering geconstateerd. Daarom wordt de riolering vervangen en verplaatst naar onder het wegdek, in plaats van onder de stoep.

Schilkerweg bijna twee maanden dicht

Daarbovenop komt nog dat de provincie werkzaamheden gaat uitvoeren aan de N462. 'Om de Schilkerweg in goede staat te houden voor de veiligheid van weggebruikers voert de provincie het onderhoud uit op de hoofdrijbaan, parallelweg, het fietspad en de vier bruggen die deel uitmaken van de N462. Het asfalt en de verlichting wordt vernieuwd. De weginrichting van de hoofdrijbaan binnen de bebouwde kom wordt ook aangepast, zodat deze past bij de toegestane snelheid. Er komen ook een aantal snelheidsverlagende plateaus op de weg', meldt de provincie Zuid-Holland in een aankondiging. 

Momenteel worden er voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd aan kabels en waterafvoer en wordt er onderhoud gepleegd aan de bruggen. Vanaf 2 september tot aan 25 oktober is de weg dicht in beide richtingen. Het verkeer wordt dan omgeleid via de Westkanaalweg, de Oostkanaalweg en de N231.

Weg open voor hulpdiensten en bewoners

(Brom-)fietsers en scooters kunnen gebruik blijven maken van de weg. Hulpdiensten kunnen gebruik maken van de weg in noodsituaties. Woonhuizen en bedrijven kunnen ook gewoon bereikt worden.

Lees ook: Kinderen krijgen leeuwenknuffels na verkeersongelukken

Foto: Provincie Zuid-Holland