Vaker bussen in Nieuwkoop na de zomervakantie

Foto: John Wiersma

GEMEENTE NIEUWKOOP - Na de zomervakantie rijden er meer bussen in de gemeente Nieuwkoop. In de regio zijn er vanaf maandag 2 september extra busritten. Voor de regio’s Gouda en Rotterdam geldt de reguliere dienstregeling vanaf maandag 26 augustus en in Leiden en de Duin- en Bollenstreek rijden er ook meer bussen vanaf 2 september.

Door het einde van de zomervakantie reizen er straks weer meer mensen met het openbaar vervoer. Daarom voegt Arriva tijdens werkdagen bij verschillende drukke lijnen extra busritten toe aan de dienstregeling. Er zullen zowel in als buiten de spits meer bussen gaan rijden.

Arriva meet dagelijks het aantal reizigers per buslijn. Op basis van deze cijfers en de start van het onderwijs voor MBO, HBO en universiteiten verwacht de vervoersmaatschappij met deze aanpassingen aan de dienstregeling in te kunnen spelen op de reisbehoefte van inwoners in de regio Zuid-Holland.

Gewijzigde dienstregeling

In de dienstregeling van lijn 247 tussen Nieuwkoop en Alphen aan den Rijn wordt het aantal busreizen opgeschroefd in de ochtendspits. Op deze buslijn rijdt er langer ieder kwartier een bus tot 08.30 uur. Op deze manier wordt het volgens Arriva bij een aantal ritten minder druk.

Lees ook: Nieuwe vervoersmaatschappij voor busvervoer in gemeente Nieuwkoop