Tanken relatief goedkoop in de gemeente Nieuwkoop

Foto: Pixabay

GEMEENTE NIEUWKOOP - Ben je nog op zoek naar een goedkope plek om te tanken? Volgens Independer zit je dan goed in de gemeente Nieuwkoop. Volgens een onderzoek van de verzekeringsmaatschappij staat het goedkoopste tankstation van Nederland in Vrouwenakker. Verder ligt de gemiddelde benzineprijs in de gemeente onder het landelijk gemiddelde.

'De afgelopen jaren is de benzineprijs al flink gestegen. Het is daarom goed om te weten wat het duurste en goedkoopste tankstation van ons land is. Met andere woorden waar moet ik wel of niet tanken', aldus Menno Dijcks, auto-expert bij Independer. 

Goedkoopste gemiddelde in regio

Uit de data van het onderzoek blijkt dat je in de gemeente Nieuwkoop gemiddeld 1,967 euro per liter benzine betaald. Dit is het goedkoopste van alle omliggende gemeenten. De gemiddelde benzineprijs per liter ligt in Nederland op 2,003 euro. Voor diesel betaal je binnen de gemeente Nieuwkoop gemiddeld 1,676 euro per liter.

Bij het goedkoopste tankstation van de gemeente, H.J. Van Rijn & Zn., betaal je 1,909 euro per liter benzine. Bij het duurste tankstation in de provincie Zuid-Holland kunnen de prijzen oplopen tot 2,239 euro. Dat verschil lijkt op het eerste gezicht niet heel veel, maar op een volle tank van 50 liter scheelt dit ongeveer 16,50 euro.

Tanken aan de snelweg het duurst

'Het is vaak lekker makkelijk, je stopt bij een bemande pomp op de snelweg voor een kop koffie, broodje en een tankbeurt. Maar dan zijn niet alleen de snacks een extra kostenpost. De benzine en diesel zijn namelijk vaak ook flink duurder. Het loont vaak om door te rijden naar een onbemande pomp verder van de snelweg. Vaak liggen de prijzen bij pompen op industrieterreinen het laagst', besluit Dijcks.

Voor het onderzoek is gekeken naar in totaal 3.093 tankstations in heel Nederland waarvan er een tankbeurt is geregistreerd op 23 en/of 24 juni. Voor diesel betreft dit 2.843 tankstations. De data is afkomstig van Petrolview.