Openingstijden Ziendesluis en Slikkerdammersluis verruimd

Foto: Google Maps

NIEUWKOOP - Net als vorig jaar, wordt ook deze zomer de Ziendesluis in de zomermaanden bediend van 09.00 uur tot 21.00 uur. De Slikkerdammersluis wordt bediend van 09.00 uur tot 20.00 uur. 

Gebruikersbelang Plassengebied Nieuwkoop is samen met het Hoogheemraadschap Rijnland in gesprek gegaan om deze verruiming te bewerkstelligen. De nieuwe tijden gelden in de maanden juni, juli en augustus.

Jarenlang hebben veel watersporters gevraagd of de sluistijden in het hoogseizoen kunnen worden opgerekt. Een sluitingstijd van 19.00 uur, en 20.00 uur in het hoogseizoen, wordt ervaren als een beperking voor de toegankelijkheid van de Nieuwkoopse Plassen. 

Evaluatie in september

Eind september wordt er geĆ«valueerd of er genoeg gebruik is gemaakt van de langere bedieningstijden. Als dit niet het geval is, dan zullen de oude tijden weer worden ingevoerd. De komende jaren zal er dan naar verwachting geen aanpassing meer mogelijk zijn. 

Gebruikersbelang Plassengebied Nieuwkoop geeft aan dat het bij deze evaluatie zal gaan benadrukken dat het zomerweer van 2024 een negatieve invloed heeft op het aantal vaardagen.

Lees ook: Booteigenaren kunnen afvalwater kwijt bij nieuw vuilwaterstation in Nieuwkoop