Onweer, hagel, windstoten en wateroverlast: KNMI waarschuwt

Foto: John van der Tol

REGIO - Fikse onweersbuien met kans op wateroverlast, windstoten en hagel: het KNMI waarschuwt voor slecht weer dat vandaag onze kant op komt. Aan het einde van de middag wordt code geel van kracht. Die waarschuwing geldt tot donderdag 18.00 uur, want ook dan kunnen er 'pittige onweersbuien' voorkomen.

Woensdag en donderdag zal de regenmeter in de tuin goed gevuld worden. Op sommige plekken kan tussen de dertig en vijftig millimeter neerslag vallen.

Dat is nog niet alles, want het gaat ook stevig waaien. Met name langs de kust zijn er rukwinden tot 75 kilometer per uur mogelijk. Verder moet je rekening houden met hagelstenen van één tot twee centimeter doorsnede.

Buien over heel Nederland

Als eerste is het noorden van Nederland aan de beurt. Daar kunnen woensdagochtend al de eerste onweersbuien mogelijk zijn. Ook wordt er voor wateroverlast gewaarschuwd. Aan het einde van de woensdagmiddag breiden de buien zich over vrijwel het hele land uit.

Woensdagavond laat nemen de buien in het oosten af, maar het KNMI voorspelt dat er donderdag langs de kust nog pittige onweersbuien zullen vallen.

Lees ook: Kabinet zet streep door natuurbeleid, provincie gaat toch door met plannen