Nieuwe weg in Ter Aar om verkeersdrukte te verminderen, ook ruimte voor nieuwe woonwijk

Gemeente Nieuwkoop

TER AAR - Het is vaak overvol in het centrum van Ter Aar. Om die reden is er in 2023 in de gemeenteraad geopperd voor een rondweg in het noordoosten van Ter Aar. Nu zijn die plannen gewijzigd en komt er waarschijnlijk een verbindingslaan in het zuidoosten, mét plannen voor een nieuwe woonwijk.

Geschat wordt dat deze nieuwe wijk plaats biedt aan 450 tot 500 woningen. Door deze verbindingslaan aan te leggen, in combinatie met woningen worden twee problemen eigenlijk in één keer aangepakt; de verkeersdrukte in het centrum en het woningtekort.

Die weg zou echter wel een kronkelende 30km/u weg worden en niet alle partijen zijn het met dit nieuwe voorstel eens.

Meer aandacht voor de leefbaarheid

'We zijn van een rondweg naar een kronkelende ontsluitingsweg gegaan', zegt Jop van der Pijl, fractievoorzitter van D66 Nieuwkoop. De partij wil dat in de plannen voor woningen en de rondweg meer aandacht komt voor de leefbaarheid in het centrum van het dorp.

De nieuwe weg zal beginnen vanaf de rotonde bij de Oostkanaalweg en uiteindelijk uitkomen bij het winkelgebied waar onder andere de Intratuin en Action gevestigd zijn.

Weg is voor iedereen

'De weg leggen wij aan voor de huidige bewoners, de toekomstige bewoners en de mensen die het winkelgebied proberen te bereiken', stelt Mariëlle de Romeijn, raadslid van Samen Beter Nieuwkoop. 

Op donderdag 19 september wordt door de gemeenteraad een definitief besluit genomen.

Lees ook: Nieuw evenementenbeleid: uurtje langer doordeweeks en 'afkoelingshalfuurtje'

Foto: Gemeente Nieuwkoop/Bolton Bouw