Nieuw route voor streekbus lijn 147

Foto: John van der Tol

GEMEENTE NIEUWKOOP – Streekbus lijn 147 tussen Uithoorn en Alphen aan den Rijn gaat vanaf 2025 een andere route rijden door het Alphense centrumgebied. En er komen nieuwe bushaltes onder meer bij de weekmarkt Thorbeckeplein.

Door de werkzaamheden in het stadshart worden wegen in het Alphense centrum Lage Zijde anders ingericht. Het winkelgebied wordt autoluw en er wordt eenrichtingsverkeer ingesteld op een deel van De Vest nabij de weekmarkt.

Lijn 147 rijdt door de kernen Nieuwkoop, Zevenhoven, Noordeinde, Nieuwveen en Vrouwenakker.

Nieuwe haltes

De aanrijroute van de streekbus, lijn 147, wordt via de Oranje Nassausingel en de rotonde Lijsterlaan. Aan de Oranje Nassausingel komt een nieuwe bushalte. De andere nieuwe bushaltes komen bij de Hema aan de Van Boetzelaerstraat en bij de weekmarkt Thorbeckeplein. De bushalte bij winkelcentrum de Aarhof aan de oostkant verdwijnt.

De nieuwe route en halteplaatsen komen er op basis van overleg tussen de Nieuwkoopse wethouder De Kleer en de Alphense wethouder Breeuwsma. Gemeenten hebben echter maar weinig invloed op het openbaar vervoer, omdat Provincie Zuid-Holland de opdrachtgever voor de nieuwe aanbieder Qbuzz is.

Lees ook: Staking in streekvervoer Nieuwkoop vanwege uitblijven zwaarwerkregeling