Gaten en sporen in wegdek, belijning slecht zichtbaar na werkzaamheden aan Oostkanaalweg

De Oostkanaalweg in 2019 Foto: Google Maps

TER AAR/PAPENVEER - De gemeente Nieuwkoop heeft drie weken geleden onderhoud gepleegd aan de Oostkanaalweg (N461) Tussen Ter Aar en Papenveer. Nu de werkzaamheden zijn afgerond, hebben bewoners nog steeds klachten over de weg.

Zo zijn er, ondanks de nieuwe aangebrachte beschermlaag over het asfalt, allerlei zwarte bandensporen te zien. De gemeente Nieuwkoop laat desgevraagd aan Studio Nieuwkoop weten dat er iemand door de beschermlaag is gereden terwijl deze nog nat was. 'We betreuren het dat iemand heen en weer reed door de natte laag. Er is geprobeerd deze persoon te stoppen, maar dat is niet gelukt', luidt de reactie.

Binnenkort zou de nieuwe beschermlaag beter in het asfalt moeten trekken, en zijn de sporen ook bijna niet meer te zien.

Belijning slecht zichtbaar

Ook is de belijning op de weg niet goed zichtbaar en zitten er aan het einde van de weg enkele gaten in het wegdek. 'De belijning is inderdaad nog een aandachtspunt', aldus een woordvoerder van de gemeente. 'Als er asfaltscheuren zijn in het wegdek, zullen deze worden opgevuld. Wij zijn van mening dat het onderhoud aan de N461 correct is uitgevoerd.'

Lees ook: Oostkanaalweg afgesloten wegens werkzaamheden