Feest bij Timmerdorp Nieuwkoop tijdens 20-jarig jubileum: 'Je leert heel veel'

Foto: Studio Nieuwkoop

NIEUWKOOP - Het Timmerdorp Nieuwkoop werd dit jaar alweer voor de twintigste keer georganiseerd. De hele week lang week lang konden kinderen werken aan hun eigen bouwwerken en werden er allerlei andere activiteiten georganiseerd.

'Je leert heel veel', vertelt Floris. Hij is een van de ruim 400 kinderen die mee heeft gedaan aan het Timmerdorp. 'Ik heb alleen wel in mijn vingers getimmerd. Het is een nadeel dat je soms gewond kan raken en op je vingers kan slaan.'

Op woensdag kwam zelfs burgemeester Robbert-Jan van Duijn langs. Hij mocht de prijs uitreiken aan de makers van de mooiste en meest originele hut. 'Onze hut is niet het mooiste huis, maar goed genoeg om te hebben', schatte Damian, een andere jonge deelnemer, zijn kansen op die prijs in. 

Speciaal optreden en overnachting

De bekende artiest Froukje kwam zelfs als verrassing een optreden verzorgen voor de kinderen die de laatste nacht van het Timmerdorp mochten doorbrengen in hun eigen creaties. Verder konden de deelnemers de hele week hun energie kwijt op een springkussen, dat speciaal voor deze jubileumeditie geregeld was.

Joyce, bestuurslid van het Timmerdorp Nieuwkoop heeft tot slot nog een oproep voor kinderen die twijfelen om volgend jaar mee te doen. 'Doe vooral lekker mee met het leukste feest van Nieuwkoop en natuurlijk de leukste week van het jaar.'

Lees ook: KNVB introduceert vier nieuwe spelregels voor jonge amateurvoetballers, wat gaat er veranderen?