Dit weekend 36e editie van de Halve Marathon Nieuwkoop

Foto: Teun Bakker

NIEUWKOOP - De Halve Marathon Nieuwkoop staat aankomende zondag weer op het programma. Het is de 36ste keer dat deze wordt georganiseerd.

De Halve Marathon begint om 13.15 uur vanuit het dorpscentrum. Ook kunnen wandelaars zich inschrijven voor wandelroutes van 10, 15, 20 en 25 kilometer door de Nieuwkoopse natuur. 

Vóór de start van de halve marathon is er om 12.30 uur de kinderloop over 600 meter en om 12.45 uur de jeugdloop over 1 kilometer. De 5-kilometerloop is dit jaar ook weer van de partij.

Publiek hoeft zich niet te vervelen

Voor het publiek is er genoeg te beleven. 'Fraaie sport, muziek afgewisseld met het live verslag van de halve marathon vanaf de motor, lekkere hapjes en gezelligheid op het finishterrein in het dorpscentrum van Nieuwkoop. Met de vernieuwde start- en finishplek in het dorpscentrum kan het publiek de lopers nog beter zien en dus ook  aanmoedigen', vertelt Teun Bakker, lid van de organisatie.

Vorig jaar ging Joey Hendriks er met de overwinning vandoor. Hij was bijna vijf minuten sneller dan de concurrentie. Bij de vrouwen won Mariska Visser. Ook zij won de Halve Marathon met een comfortabele voorsprong.

De inschrijvingen vppr de Halve Marathon van Nieuwkoop zijn geopend tot en met 28 augustus.

Lees ook: Feest bij Timmerdorp Nieuwkoop tijdens 20-jarig jubileum: 'Je leert heel veel'