Bouw De Drie Linden in Nieuwkoop van start

Foto: Gemeente Nieuwkoop

NIEUWKOOP - Nieuwkoop krijgt er binnenkort 65 woningen bij. Afgelopen woensdag startte de bouw van het bouwproject De Drie Linden. Op de locatie komen drie gebouwen met koop-, middenhuur en sociale appartementen.

Wethouder Ines de Ridder verrichtte de starthandeling van het bouwproject. De werkzaamheden zijn al deels voor de bouwvak gestart. Het terrein is bouwrijp gemaakt en de aannemer boorde bodembronnen die het gebouw duurzaam gaan verwarmen en koelen.

'De realisatie van dit plan is passend in de omgeving en voorziet in een lokale behoefte, kortom een mooie ontwikkeling voor Nieuwkoop', aldus de wethouder. 

Ontmoeting en duurzaamheid

Arjan de Groot, directeur ontwikkeling van Bolton uit Zegveld, is trots op de ontwikkeling. 'Samen met de gemeente hebben we het ontwerp van Klunder Architecten uit Rotterdam verder uitgewerkt. Het is mooi dat het project ruimte biedt aan woningzoekenden in verschillende prijssegmenten in zowel koop als huur. Ook is het mooi dat elementen als ontmoeting en duurzaamheid een plek hebben gekregen in het ontwerp.'

Het gebouw nabij de Achterweg bestaat uit dertig koopappartementen voor starters en senioren uit de gemeente. Het middelste gebouw bestaat uit twintig middenhuur appartementen. Newomij uit Naarden gaat deze appartementen verhuren. Het gebouw nabij de Lindelaan wordt in opdracht van Woningstichting Nieuwkoop gebouwd en bestaat uit vijftien sociale huurappartementen.

Alle koopappartementen zijn al verkocht. De huurappartementen zijn nog niet toegewezen. Om in aanmerking te komen voor een sociaal huurappartement moet je ingeschreven zijn bij Huren in Holland Rijnland. De verhuur van de middenappartementen gaat via Newomij.

Lees ook: Inwoners kiezen voor thema 'gras en kruiden' als straatnamen voor nieuwe wijk