Automobilisten opgelet: de politie is weer begonnen aan de Europese flitsmarathon

Foto: Mike Mourits

GEMEENTE NIEUWKOOP – Automobilisten en andere bestuurders van gemotoriseerd verkeer moeten deze week goed opletten of ze zich houden aan de maximumsnelheid op de wegen. Er zijn namelijk in heel Europa van 5 tot en met 11 augustus meer snelheidscontroles door de politie. Bij deze Europese flitsmarathon controleren agenten meer op snelheid.

Het doel van deze actieweek is om het aantal verkeersslachtoffers te verminderen. ‘Te hoge snelheid is één van de grootste oorzaken waardoor verkeersongevallen ontstaan’, meldt de politie op social media. ‘Daarom houden wij samen met diverse landen in de EU extra snelheidscontroles. Wij zijn opvallend en onopvallend aanwezig.’

Verschil tussen leven en dood

Volgens de politie worden er door het controleren op snelheid levens gered. ‘Te hard rijden kan het verschil maken tussen leven en dood’, schrijft de politie op hun eigen website.

Als automobilisten vijf keer per jaar een boete hebben gekregen voor te hard rijden, dan is de kans tien keer zo groot dat deze bestuurders een ernstig verkeersongeval veroorzaken. Dat blijkt uit onderzoek van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid.

Lees ook: Oostkanaalweg afgesloten wegens werkzaamheden